گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

روغن جامد ، دشمن اصلی

یکی از اساسی ترین اشکالات تغذیه درکشورما گرایش عمومی به استفاده بیش از حد چربی هاست . ماعادت کرده ایم ملاک مرغوبیت چلووپلو ، خورشت وسایر غذاها را درمیزان استفاده آشپزاز روغن ها بدانیم که اصلی ترین مورد استفاده از گروه چربی ها دررژیم غذایی است . دهلوی نمونه بارز عادات بد ومضر غذایی را استفاده از چربی ها می داند ومی گوید :‹‹ اغلب افراد عادت کرده اند که غذای چرب را بیشتر دوست داشته باشند .آنها تاچلو وپلوی مصرفی شان ازروغن ندرخشد آن راقابل خوردن نمی دانند . به همین دلیل میزان چربی که درهروعده غذا به بدن چنین افرادی وارد می شود 64 برابر بیشتر از حد مورد نیاز برای سلامتی است .››

  براساس آخرین تحقیقات انجام شده ازسوی محققان علم تغذیه درکشور ما 96 درصد از مردم از روغن جامد استفاده می کنند . جالب این است که 80 درصد از آنها می دانند که روغن مایع اثرات منفی وضرربار روغن جامد را ندارد دهلوی با تأکید براهمیت استفاده از روغن مایع درپخت غذاها می افزاید : ‹‹ اگر چه چند سال قبل تبلیغات گسترده ای برای استفاده از روغن مایع انجام شد وفواید بسیار آن برای مردم شرح داده شد اما همچنان استفاده ازروغن جامد درکشور ما بیشترین طرفدار را دارد .››‌ متخصصان می گویند که افزایش آمار سکته های قلبی ناشی ازبسته بندی عروق یکی از تبعات استفاده از روغن جامد است . دهلوی یکی از خطرناک ترین اشکال مصرف روغن را سرخ کردن بیش از حد مواد غذایی درآن می داند وتصریح می کند :‹‹ وقتی سبزی وگوشت یاحبوبات را برای مدت مدیدی درروغن می چرخانیم وسرخ می کنیم باید بدانیم نه تنها همه خواص تغذیه ای این مواد از بین می رود وآنها را تبدیل به تلی از مواد بی خاصیت می کند بلکه روغن زیادی که به خودشان می کشند وازاین طریق وارد بدن می شوند مثل سم درترکیبات شیمیایی دربدن شرکت می کنند وپس از تجزیه درعروق بدن به گردش درمی آیند . نکته مهم بعدی دراین باره هم استفاده غلط وخطرناک از روغن درمصارف صنعتی است . معمولا درکارگاه های تولید مواد غذایی مثل زولبیا وبامیه ،  چیپس حتی در ساندویچ فروشی ها از روغن استفاده مکررمی کنند . باید به مردم هشدار دادکه سرد وگرم شدن چند باره روغن ترکیباتی سرطان زاتولید می کند که به سرعت سلامتی افراد را مورد هجوم قرارمی دهند