-
ارزیابی کیفیت پروتئین
پنجشنبه 12 مهرماه سال 1386 12:46
آمینواسیدهای موجود در پروتئین، مانند مقدار کل پروتئی موجود در غذا، ارزش نسبی پروتئنی مورد نیاز برای رشد و ترمیم را تعیین می کنند. به همین دلیل اندازه گیری ارزش نسبی پروتئین های مختلف تشکیل دهنده غذا، کار مشکلی است. برای تعیین ارزش کیفی پروتئین، از روش های بیولوژیکی و شیمیایی استفاده شده است. معمول ترین انها عبارتند از...
-
پروتئین ضد سرطان و پروتئین علیه حافظه
پنجشنبه 12 مهرماه سال 1386 12:46
دانشمندان کره جنوبی موفق شدند پروتئینی از برخی حیوانات شبیه سازی شده به دست آورند که به گفته آنان مکملی برای درمان بیماری سرطان است. دانشمندان کره ای ابتدا ژن انسانی «جی ام-سی اس اف» را به سلول های طبیعی یک حیوان تزریق کرده و۱۶هزار جنین را به وسیله قراردادن این سلول ها در تخمک های غیربارور، همانندسازی کرده و شش نوع...
-
ناهنجاریهای متابولیسم آمینواسید
پنجشنبه 12 مهرماه سال 1386 12:44
بعضی از نوزادان قادر به سوخت و ساز فنیل آلانین، و تولید آنزیم های لازن نیستند. این کودکان برای ساخت پروتئین به مقدار کمی از این آمینو اسید اسای نیاز دارند ولی نمی توانند ان را سوخت و ساز کنند، در نتیجه فنیل آلانین و بعضی از مشتقات اکسیده شده آن در خون و ادرار متراکم می شوند و در بافت های عصبی اثر بد می گذارند و وضعیتی...
-
عفونت کواشیورکور و درمانهای غذایی آن
پنجشنبه 12 مهرماه سال 1386 12:43
عفونت در بیماری کواشیورکور ، بسیار پیچیده و معمولا ناگهانی است . بنابراین ، درمانهای غذایی باید با اقدامات بهداشتی محیط همراه باشد . این کار گرچه برای بیمار بسیار اهمیت دارد ، اما برای سلامت کودک بعدی مهم تر است . یکی از اقدامات موثر در پیشگیری کواشیورکور استفاده از رژیمی است که از نظر کیفیت پروتئین و کالری مناسب باشد...
-
بیماری کواشیورکور و کمبود پروتئین
پنجشنبه 12 مهرماه سال 1386 12:40
با علم به اینکه کوواشیورکور یک بیماری کمبود پروتئین است ، اهمیت پروتئین در چهل ساله اخیر مورد تاکید قرار گرفته است . این بیماری به طور عمده در کودکان 5-2 ساله ای ظاهر می شود کهاز شیر گرفته شده اند و از یک رژیم نشاسته ای بدون پروتئین استفاده می کنند . کواشیورکور در جهان امروز یک مشکل اصلی تغذیه به حساب می آید ، زیرا در...
-
۲۱ رمضان شهادت حضرت علی ع تسلیت باد
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 16:02
شهادت مظلومانه حضرت علی ع بر تمامی پیروانش تسلیت باد. در ادامه نظرات آن حضرت درباره عبادت آمده است: عبادت و نیایش عبادت و پرستش خداوند یکتا و ترک پرستش هر موجود دیگر،یکى از اصول تعلیمات پیامبران الهى است.تعلیمات هیچ پیامبرى از عبادت خالى نبوده است. چنانکه مىدانیم در دیانت مقدسه اسلام نیز عبادت سرلوحه همه تعلیمات...
-
نکات روزه داری از 10 متخصص (۲)
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 15:54
برای ذخیره انرژی و جلوگیری از یبوست شیده فتاحی، مسؤول واحد آموزش همگانی انستیتو تحقیقات تغذیه کشور بعضی از روزهداران، بدون سحری روزه میگیرند که این امر موجب میشود نیازهای تغذیهای آنها تأمین نشود و در نتیجه ی کمبود بیش از حد انرژی و سوخت ناقص چربیها، ترکیبات کتونی در بدن آنها ایجاد گردد که منجر به ایجاد بوی بد...
-
تعیین حداقل مقدار مورد احتیاج به پروتئین ها
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 15:41
برای تعیین حداقل آمینواسیدهای اساسی و کل پروتئین های مورد نیاز بدن ، از مطالعات تعادل استفاده می شود ، در این روش در دوره های متوالی تعادل ، معمولا بین 3 تا 7 روز ، تدریجا به شخص مقدار کمتری نیتروژن می خورانند و در طول این مدت ، تمام مقادیر مصرف نشده و دفع شده را جمع آوری و تجزیه می کنند . مادامی که شخص دارای تعادل...
-
اثر حرارت در مصرف پروتئین
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 15:38
اثر حرارت در مصرف پروتئین غذایی، موضوع بیشتر تحقیقات غذایی است ولی تا کنون نتایج دقیق بدست نیامده است به هر حال، پس از خوردن گوشت خوکی که زیاد حرارت دیده باشد، میزان آمینواسیدهای خون، پس از مدت 5 ساعت به حداکثر مقدار خود نمی رسد که این خود نشان می دهد پروتئین به کندی هضم می شود همچنین در اثر مصرف این گوشت، 22% از وزن...
-
احتیاجات غذایی به پروتئین
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 15:37
مقدار پروتئین مورد نیاز، به دو طریق مشخص می شود: 1- بر اساس اطلاعاتی که نشان می دهد استفاده از حداقل مقدار پروتئین، منجر به رشد کودکان و تعادل در بزرگسالان می گردد. 2- تعیین مقدار دفع نیتروژن در ادرار و مدفوع در یک رژم بدون پروتئین، همچنین تعیین میزان نیتروژنی که در پوست، عرق یا یاخته ها دفع می شود، همراه با مقداری...
-
ارزیابی تعادل نیتروژن
چهارشنبه 11 مهرماه سال 1386 15:28
عملا تمام پروتین ها دارای مقداری ثابت و مضشخص (16%) نیتروژن می باشند . این نسبت با توجه به آمینواسیدهای چند پروتین ، کمی فرق می کند . البته این تفاوت بسیار ناچیز است و در اندازه گیری نیتروژن تاثیری ندارد . دانشمندان توانسته اند با اندازه گیری نیتروژن به روش نسبتا ساده کجلدال از آن به عنوان شاخص پروتئین استفاده کنند ....
-
عوامل موثر در مصرف پروتئین
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:28
تعادل آمینواسید: برای سنتز پروتئین، همان انداره که وجود امینواسیدهای اساسی اهمیت دارد، تعادل میان آمینواسیدهای موجود در یاخته نیز بسیار مهم است. تعادل بین آمینواسیدهای موجود در پروتئین تخم مرغ، برای رشد بدن بسیار اهمیت دارد و خارج شدن از چنین تعادلی ، به کم شدن رشد می انجامد. عامل محدود کننده در ارزش بیولوژییکی یک...
-
متابولیسم پروتئین ها - Protein Metabolism
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:27
آمینواسیدها به وسیله یاخته ها برداشت می شوند تا برای سنتز پروتئین مخصوصی مصرف شوند. برای انجام این عمل، باید تمام آمینواسیدهای اساسی مورد نیاز انزیم ها، یا پروتئینهای ساختاری آماده باشند. در صورت فقدان امینواسیدها، بقیه امینواسیدها بوسیله یاخته مصرف می شوند تا یا به مصرف یاخته های دیگر برسد و یا برای تولید انرژی بکار...
-
منابع غذایی پروتئین ها
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:27
پروتئین ها بخشی از ترکیبات مواد غذایی هستند که با مقدارهای مختلف در آنها موجودند. پروتئین های دارای منشاء حیوانی کیفیت خوبی دارند. با وجود این بعضی از مواد غذایی گیاهی (حبوبات، غلات، نان...) دارای مقادیر کمی پروتئین هستند که ارزش حیاتی آنها پایین تر از پروتئین های حیوانی است، اما به مقدار آنها جالب توجه هستند. در مورد...
-
پیری، دشمن مشترک مغز و چشم
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:26
محققان ارتباطی شگفت انگیز میان آلزایمر و آب سیاه کشف کردند. آلزایمر (Alzheimer) و آب سیاه (Glaucoma) دو دشمن انسان در سنین پیری محسوب میشوند. بر اساس مطالعات اخیر گفته میشود پلاکهایی مشابه با آنچه که در مغز افراد مبتلا به آلزایمر مشاهده شده، عامل اصلی ایجاد ضایعه ی عصبی چشم موسوم به آب سیاه است. محققان شواهدی...
-
چطور پیر میشویم؟
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:26
تا به حال به این موضوع فکر کردهاید که چطور پیر میشویم و یا اینکه از کجا میفهمیم که شخصی پیر شده است؟ وقتی پیر میشویم بدنمان تغییرات زیادی پیدا میکند. دستگاههای مختلف در بدن کم کم فرسوده میشوند و این فرسودگی از کارایی آنها میکاهد. در حالت کلی، ماهیچهها، رگهای خونی، چشمها، گوشها و دیگر ارگانهای بدن قابلیت...
-
تختهای برنزه اعتیاد میآورند
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:25
شاید شما هم دیده باشید افرادی را که به نظر می رسد برای کارهایشان دلیل خاصی ندارند. هر قدر هم که به آنها بگویی این کار مناسب تو نیست یا برایت خطر دارد، به گوششان نمی رود. انگار نیرویی از درون آنها را مجبور می کند حتما و هر طور شده و به هر قیمتی که هست، آن کار به خصوص را انجام دهند. محققان دریافته اند استفاده از...
-
سپاهان در یک قدمی فینال آسیا
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:24
دیدار تیم های سپاهان ایران و الوحده امارات در مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان آسیا فردا شب در اصفهان برگزار می شود. دور رفت از مرحله نیمه نهایی مسابقات فوتبال لیگ قهرمانان آسیا از فردا با برگزاری دو دیدار آغاز می شود که در یکی از آنها سپاهان ایران در خانه پذیرای الوحده امارات خواهد بود. سپاهان که برای صعود به دیدار نیمه...
-
فرزندان را به یک رشته ورزشی محدود نکنیم !!
سهشنبه 10 مهرماه سال 1386 14:20
در دوران کودکی و نوجوانی ، نوجوان را در یک رشتهی ورزشی محدود نکنیم و امکان حضور وی را در رشتههای مختلف فراهم آوریم تا استعداد خود را بشناسد. با توجه به پتانسیل موجود در نوجوانان ورزش میتواند این افراد را به فعالیت در یک محیط سالم عادت دهد. نوجوانانی که در محیطهای ورزشی حضور مییابند نسبت به آنهایی که فعالیتی...
-
آمینو اسید های ضروری
یکشنبه 8 مهرماه سال 1386 09:08
آمینو اسید های ضروری عبارت اند از : ترونین ، لیزین ، متونین ، آرژینین ( برای بچه ها و ورزشکاران ضروری است ) ، والین ، فنیل آلانین ، لئوسین ، تریپتوفان ، ایزولئوسین ، هیستیدین ( برای بچه ها و ورزشکاران ضروری است ) . آمینو اسید ها ی غیر ضروری عبارت اند از : گلیسین ، آلانین ، سرین ، سیستئین ، آسپارتیک اسید ، گلوتامیک...
-
انواع آمینو اسیدها
یکشنبه 8 مهرماه سال 1386 09:07
هیستیدین هیستیدین نقش حیاتی در فرایند متابولیکی ساختن پروتئین دارد . سطح این آمینو اسید در ادرار مبین وضعیت کلی سیستم عضلانی است . سطوح پایین هیستیدین همچنین در ارتباط تنگاتنگ با روماتیسم مفصلی است . آرژینین ورزشکاران آرژینین را به طور وسیع به عنوان یک ماده محرک آزاد کردن هورمون رشد مصرف می کنند که سودمندی آن در حال...
-
آمینواسیدهای زنجیری شاخه دار
یکشنبه 8 مهرماه سال 1386 09:07
همان طور که گفتیم شما به عنوان یک ورزشکار نسبت به افراد دیگر به پروتئین بیشتری نیاز دارید . اما این نیاز شما را با یک وضعیت دشوار روبرو می کند . بدن شما بهای سنگینی برای این مقادیر اضافی پروتئین می پردازد . مصرف بالای پروتئین بار متابولیکی زیادتری به بدن به صورت افزایش کار کلیه ها و کبد و افزایش دفع آب و کلسیم وارد می...
-
ARGININE HCl
یکشنبه 8 مهرماه سال 1386 09:06
موارد مصرف : آرژینین بصورت تزریقوریدی برای تحریک آزادسازی هورمونرشد از هیپوفیز و همچنین بعنوان کمکتشخیصی در مواردی نظیر کم کاریهیپوفیز، عمل برداشتن هیپوفیز، کوتولگیبامنشاء هیپوفیزی و آکرومگالی مصرفمیشود. مکانیسم اثر: انفوزیون وریدی این دارواغلب موجب افزایش بارز سطح پلاسماییهورمون رشد...
-
آمینو اسید - Amino Acid
شنبه 7 مهرماه سال 1386 12:39
موارد مصرف آمینو اسید: این فرآورده در پیشگیری ازدفع ازت یا درمان تعادل منفی آن (درمواردی که تغذیه از راه خوراکی مقدورنباشد، در اختلال جذب معدی ـ رودهایپروتئین و در موارد نیاز شدید بهپروتئین)و از راه ورید مرکزی همراه با دکستروزهیپرتونیک در بیماران مبتلا به فقر غذاییشدید یا در موارد نیاز...
-
کـراتـیـن
شنبه 7 مهرماه سال 1386 12:37
کراتین در سالهای اخیر به عنوان مکمل تقویت انرژی ورزشکاران محبوبیت زیادی کسب کرده است. برخلاف استروییدهای بدن ساز، تنها عارضه مصرف کراتین، افزایش وزن است. کراتین یک اسید آمینه است که به طور طبیعی در عصلات اسکلتی بدن وجود دارد. هنگامی که یک ورزش سنگین و کوتاه مدت انجام میدهید (نظیر بلند کردن وزنه)، یک واکنش شیمیایی خاص...
-
لـیـپاز
شنبه 7 مهرماه سال 1386 12:37
لیپاز جزو یکی از سه گروه آنزیم هایی است که توسط لوزالمعده ساخته میشود. لوزالمعده غدة برگی شکل است که طولی برابر 5 اینچ دارد. در کنار لیپاز، لوزالمعده هورمون های انسولین و گلوکاگون (که بدن برای تنظیم قند خون به آنها نیاز دارد)، نیز ترشح می کند. 2 آنزیم دیگر شامل آمیلاز (مسئول شکستن نشاسته و تبدیل آن به قندهای ساده) و...
-
لـیزیـن
شنبه 7 مهرماه سال 1386 12:36
لیزین یک اسید آمینه ضروری است که باید از طریق غذا تأمین شود زیرا بدن قادر به ساخت میزان کافی از آن نیست. لیزین در فرآیند اسیدهای چرب کمک می کند و مخصوصاً برای رشد مهم است. لیزین همچنین در جذب کلسیم به بدن کمک می کند، نقش مهمی در تشکیل کلاژن (مادة مهم و مورد نیاز برای استخوانها و بافتها) دارد. یک رژیم گیاهخواری لیزین...
-
شروع کلاس های تربیت بدنی عمومی (۱) و (۲)
شنبه 7 مهرماه سال 1386 12:35
با سلام شروع کلاس های تربیت بدنی عمومی (۱) و (۲) از هفته آینده و از روز شنبه ۱۴/۰۷/۱۳۸۶ می باشد. و از کلیه دانشجویانی که این درس یک واحدی را برای نیمسال اول ۸۷-۸۶ اخذ نموده اند توصیه می شود برای حضور در این کلاس ها حتما با لباس ورزشی مناسب حاضر شوند. در غیراین صورت برای آنان غیبت منظور خواهد شد. متعاقبا محل تشکیل کلاس...
-
فـنیل آلانـین
جمعه 6 مهرماه سال 1386 18:21
فنیل آلانین یک اسید آمینه ضروری است که باید آنرا از غذا به دست آوریم زیرا بدن قادر به ساخت آن نیست. در افراد سالم، فنیل آلانین تبدیل به تیروزین میشود (تیروزین برای ساختن هورمونهایی چون نوراپی نفرین و اپی نفرین لازم است). بزرگسالان 90 درصد فنیل آلانین و بچه ها 40 درصد آن را تبدیل به تیروزین می کنند. فنیل آلانین در...
-
راز جهان پروتئینها کشف شد
جمعه 6 مهرماه سال 1386 18:20
همه پروتئینها با یک آهنگ و سرعت دستخوش تطور نمیشوند و آنها که آهنگ تطورشان کندتر است غالبا همانها هستند که اثرشان با شدت بیشتری در قیاس با دیگر پروتئینها ظاهر میشود. این پرسش که چرا چنین است بتازگی به وسیله یک گروه از پژوهشگران در موسسه فناوری کالیفرنیا در پادسادنا پاسخ داده شده است. به نوشته نشریه ارگان آکادمی...