ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
ارزش نهایی یک پروتئین غذایی برای بدن ، در ترکیب آمینواسیدهای ان نهفته است . در واقع آمینواسیدها ، یک ماده غذایی هستند . اکثر غذاهایی که معمولا به عنوان پروتئین شناخته شده اند، غذاهای سرشار از پروتئین نام دارند و ارزش غذایی آنها در ترکیب آمینواسید پروتئین های مختلف آنها نهفته است . برخی از غذاها مانند ژلاتین فقط یک نوع پروتئنی دارند .
اما بیشتر غذاها دارای بیش از یک نوع پروتئنی هستند ، مثلا گوشت دارای پروتئین های هموگلوبین ، میوگلوبین ، الاستین و کلاژن است و در شیر نیز پروتئین های کازیین و لاکتوآلبومین دیده می شود .
گیاهان با گرفتن نیتروژن از خاک و شرکت دادن آن در مولکول آمینواسید و مولکول پروتئین، می توانند آنرا سنتز کنند . باکتریها از نیتروژن اتمسفر استفاده می نمایند ولی حیوانات برای انجام این کار یا باید به آمینواسیدهایی که گیاهان می سازند متکی باشد ، یا به پروتئین هایی که بوسیله حیوانات گیاهخوار ساخته می شود .
البته آمینواسیدهایی که توسط باکتریهای مجرای گوارش آنها سنتز می شوند نیز در انجام این امر موثرند .