ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
آمینواسیدها بر حسب نقشی که در تغذیه به عهده دارند ، به دو گروه اساسی و غیر اساسی تقسیم می شوند . آمینواسیدهای اساسی ، آنهایی هستند که بدن نمی تواند به میزانی سنتز کند که برای رشد و بقا کافی است .نیتروژنی که برای سنتز آمینواسیدهای غیر اساسی مصرف می شوند ، ممکن است از دیگر آمینواسیدهای غیر اساسی ، یا از مازاد آمینواسیدهای اساسی تهیه شود .
انسان می تواند مانند بیشتر حیوانات ، مقدارکمی از نیتروژن غیر پروتئینی ، مثلا نیتروژن اوره را برای ساخت آمینواسیدهای غیر اساسی مصرف کند .
آمینواسیدهای موجود در غذا که به عنوان منبع نیتروژنه برای سنتز دیگر آمینواسیدها استفاده می شوند ، مراحلی را می پیمایند که به آن انتقال آمین می گویند و در این جریان ، گروه آمین به جسم دیگری که غالبا از مشتقات کربوهیدرات است ، انتقال می یابد تا دیگر آمینواسیدهای مورد نیاز تشکیل شوند .
چون بدن باید این نیتروژن را از غذا بدست آورد ، در این مرحله نیتروژن غیر ضروری ، یک ماده ضروری رژیم غذایی محسوب می شود .