ش | ی | د | س | چ | پ | ج |
1 | 2 | 3 | 4 | |||
5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 |
12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 |
19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 |
26 | 27 | 28 | 29 |
پروتئین های غذا برحسب آمینواسیدهای آن تقسیم بندی می شوند . گرچه در این تقسیم بندی ، یک اصطکاک بوجود می آید ، اما برای ارزیابی کیفیت پروتئین، اصل ساده ای را فراهم می کند .
برخی از پروتئین ها آنقدر آمینواسید اساسی دارند که اگر تنها منبع پروتئنی موجود در غذا باشند می توانند رشد بدن را تامین کنند . این پروتئین ها 33درصد آمینواسید اساسی و 66 درصد آمینواسید غیر اساسی دارند . تمام پروتئین های حیوانی به جز ژلاتین که فاقد تریپتوفان و لیزین است ، پروتئین های کاملی هستند .
پروتئین های ناقص آنهایی هستند که از نظر کیفی نامرغوبند ، یا اینکه ارزش بیولوژیکی آنها پائین است یا دارای تعداد کمی از یک یا چند آمینواسید اساسی هستند و نمی توانند تمام آمینواسیدها را برای سنتز پروتئین های بدن تهیه کنند . این پروتئین ها تقریبا دارای 25درصد از آمینواسیدهای اساسی هستند و اگر این نوع پروتئین ها تنها منبع پروتئینی غذا باشند ، نه تنها بافت جدیدی تشکیل نمی شود ، بلکه بافتهای کهنه و فرسوده نیز ترمیم نخواهند شد .
اگر حیوانی با چنین رژیمی تغذیه شود ، به سرعت وزنش کاهش می یابد . تمام پروتئین های گیاهی ، به جز پروتئین بادام ، از جمله پروتئین های ناقص هستند .