آنفلوآنزای خوکی در راه است؛ اینرا چینیها میگویند. آنفلوآنزایی که اینک مراکز پرورش و ذبح خوک در چین و کارگران و کارکنان در این صنعت را درگیر کرده است.
آنفلوآنزای حیوانی، و همین آنفلوآنزای خوکی همواره در همهجای جهان وجود داشته و اغلب کشورها، تدابیر خاصی برای جلوگیری از همهگیری آنها وجود دارند. اما چرا حالا بعد از کروناویروس، چینیها، نسبت به آنفلوآنزایی که در میان خوکهایشان شیوع یافته، حساس شده و نگران هستند؟
آنفلوآنزای خوکی یک بیماری تنفسی است، ویروس این بیماری از جمله ویروسهای جدید است و در سال 2009 از مکزیک آغاز شد. بنابراین واکسنهای فصلی موجود، نمیتواند انسان را در مقابل این ویروس مصون نگه دارند. همین امر سبب شد تا برای این آنفلوآنزا واکسن جدیدی ساخته شود، واکسنی که باید همراه با واکسن فصلی آنفلوآنزا تزریق شود، چون به تنهایی مصونیت نمیآورد! این بیماری در اغلب افراد به شکل خفیف ظاهر میشود، اتبلا به آن سریع است؛ دوره آن معمولا یک هفته طول میکشد. عوارض آنهم شامل تب، خستگی، سرفه و گلودرد است. و در برخی افراد البته سردرد، دردهای ماهیچهای، لرز، آبریزش بینی و مشکلات گوارشی نیز دیده شده است.
اما اکنون محققان معتقدند این آنفلوآنزای خوکی با نوع مکزیکیاش، تفاوتهایی دارد و جهش یافته است. آنها میگویند این ویروس جدید از پتانسیل لازم برای تبدیل شدن به یک همهگیری برخوردار است. این ویروس بهتازگی در میان خوکها مشاهده شده اما امکان سرایت آن به انسان نیز وجود دارد.
محققان چینی نگران جهش یافتگی ژنتیکی این ویروس هستند که ممکن است در شرایطی به آسانی از فردی به فرد دیگر منتقل شود و زمینه همهگیری جهانی را فراهم کند.
این ویروس جدید ترکیبی است از آنفلوانزای مرغی اروپایی و آسیایی با ویروس اچ1ان1 که یک دهه قبل، جان نیم میلیون نفر را گرفت!
این ویروس توان سرایت گستردهتر و انتقال انسان به انسان را دارد؛ ویژگی که میتواند علت زمینهساز یک اپی دمی را دارد.
واکسنهای فعلی آنفلوآنزا در برابر این ساختار جدید ویروسی بیاثر گزارش شدهاند اما محققان میگویند امکان تغییر ساختاری واکسنها برای سازگار شدن با مشخصات این ویروس وجود دارد.