اخیرا برخی از کشورها، به دلایل بیشتر اقتصادی، ترجیح دادهاند از مرحله قرنطینه عبور کنند و به تدریج و مثلا با فاصلهگذاریهای مختلفی چون هوشمند و ایمنی و ... مردم را به زندگی عادی روزانه در شهر برگردانند.
همین امر موجب شده رئیس سازمان بهداشت جهانی اعلام کند که برداشتن قرنطینه، در چنین شرایطی که هنوز پیک دوم این پاندمی در راه است، فاجعهبار خواهد بود. رئیس سازمان جهانی بهداشت، خطاب به دولتها هشدارداده است که در برداشتن محدودیتهای کرونا نباید عجله کرد و گرنه موج مرگبار دیگری به سرعت باز خواهد گشت.
از دیگر سوی و در کشور خودمان نیز، معاون وزیر بهداشت گفته است که تنها راه کنترل کردن کووید19، ماندن در خانه است. او با توصیه به شهروندان برای پرهیز از حضور در اجتماعات و گردهماییها افزوده: «افراد مسن و دارای بیماری زمینهای مانند قلب و عروق و دیابت بیشتر مستعد ابتلا به این بیماری هستند و بهتر است این افراد همچنان در منازل بمانند.»
به گفته معاون وزیر بهداشت ابتلا به ویروس جدید کرونا اگر پیک دیگری داشته باشد «حتما تلفات بیشتری در پی خواهد داشت.» و از شهروندان خواسته یک تا دو هفته دیگر هم در خانهها بمانند تا اطمینان حاصل شود که ایران از پیک بیماری کرونا عبور کرده است.
همه اینها در حالیست که در طی هفته گذشته اغلب مشاغل کار خود را آغاز کرده و مردم را به ادامه کار در چنین شرایطی نه دعوت بلکه مجبور کردهاند؛ برخی از نهادها، سازمانها و شرکتها حتی کارکنان خود را در صورت عدم حضور در محل کار، تهدید به اخراج کردهاند. تحت چنین شرایطی نمیتوان از مردم انتظار داشت که جان را بر نان ترجیح بدهند.
اما معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت همان روش حد وسط و بینابینی را توصیه کرده و خواسته است مردم فاصلهگذاری هوشمند را رعایت کنند چرا که تجربیات بیماری سارس نشان میدهد که این بیماری یک پیک ندارد و با عدم رعایت توصیههای بهداشتی، میتواند پیکهای بعدی را ایجاد کند. البته اشاره نکرده است که با چنین تراکمی در ناوگان حمل و نقل چگونه این امر ممکن است.