گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

الگوی صحیح تغذیه در سفرهای ورزشی

الگوی صحیح تغذیه در سفرهای ورزشی

یکی از نکاتی که ورزشکاران باید در سفر ورزشی و هنگام شرکت در مسابقات مورد توجه قرار دهند نحوه تغذیه در طول سفر و مقصد است؛ چراکه از جمله مشکلات تغذیه‌ای ورزشکاران در سفر از جمله  کم آبی، سوء تغذیه و مشکلات گوارشی می‌تواند عملکرد آنها را تحت تاثیر قرار داده و حتی سلامت آن‌ها را به خطر بیاندازد از جمله اطلاعات لازم قبل از سفر ورزشکاران می‌توان از شرایط اقلیمی و رطوبت محل، میزان آلودگی محل، ارتفاع محل از سطح دریا، عادات غذایی مقصد، غذاهای رایج، نحوه ارائه غذا در مقصد، اختلاف زمانی مبدا–مقصد و جدول زمانی دقیق مسابقات نام برد و باید لوازم و تجهیزات موردنظر را خریداری کرده و از نحوه ارائه خدمات بهداشتی، تغذیه و کادر تیم پزشکی آگاه بود.

علاوه بر این دسترسی و محدودیت رستوران‌هایی که ورزشکار به غذای آن عادت داشته باشد یا در معرض دهیدراتاسیون بودن به علت رقیق بودن هوا و نبود رطوبت و همچنین احتمال مسمومیت غذایی از دیگر مشکلات احتمالی ورزشکاران در سفرها است.

غذاها و نوشیدنی‌های نا آشنا که ممکن است سبب بروز اسهال، یبوست، نفخ یا استفراغ شود، ابتلا به سندروم  lag Jet و نیز اسهال ناشی از مصرف آب یا غذای آلوده به باکتری‌ها، ویروس‌ها یا انگل‌ها، بیماری حرکت و تهوع از دیگر چالش‌هایی است که یک ورزشکار در سفر با آن مواجه می‌شود.

این اطلاعات از سوی تورج ملک‌محمدی-دبیر فدراسیون پزشکی ورزشی جمع‌آوری شده است.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد