انواع ترکیبات نشاستهای مانند برنج، گندم، سیبزمینی، جو و غیره که دارای ملکولهای قندی زیاد میباشند برای تجزیه و هضم در سیستم گوارش نیاز به انرژی و ویتامین دارند و زمانی از محصولات برنج و گندم و جو پوست آنها را که دارای ویتامینهای گروه B و غیره میباشند جدا میکنیم، بدن نمیتواند به خوبی از این مواد بهره گیرد. مواد نشاستهای چسبنده میباشند و برای هضم در لوله گوارش نیاز به آب و انرژی و ویتامین دارند و زمانی که پوست این محصولات را که باعث تجزیه ذرات میشوند از آن جدا میکنند، چسبندگی ذرات زیادتر و هضم آنها مشکل تر میشود.بهتر است مواد نشاستهای را همراه با میوهها و ویتامینهای مختلف مصرف نمائیم و آنهائیکه این ترکیبات را زیاد مصرف میکنند به کمبود انواع ویتامینها دچار شده دارای مغز و اعصاب ضعیف میشوند و ملتهائی که به مصرف غذاهای نشاستهای عادت میکنند از نظر مغزی دچار ضعف و سستی میشوند.
مواد نشاستهای در بدن باید به ترکیبات قندی تبدیل گردند که این عمل نیاز به انرژی مازاد دارند و کسانی که به برنجخوری عادت میکنند پس از غذا احساس ضعف و ناراحتی میکنند و نمیتوانند بخوبی کار کنند. این افراد اغلب خسته و گرفته بوده و مغز آنان میتواند فعالیت نماید.