آمینواسیدها بر حسب نقشی که در تغذیه به عهده دارند ، به دو گروه اساسی و غیر اساسی تقسیم می شوند . آمینواسیدهای اساسی ، آنهایی هستند که بدن نمی تواند به میزانی سنتز کند که برای رشد و بقا کافی است .نیتروژنی که برای سنتز آمینواسیدهای غیر اساسی مصرف می شوند ، ممکن است از دیگر آمینواسیدهای غیر اساسی ، یا از مازاد آمینواسیدهای اساسی تهیه شود .
انسان می تواند مانند بیشتر حیوانات ، مقدارکمی از نیتروژن غیر پروتئینی ، مثلا نیتروژن اوره را برای ساخت آمینواسیدهای غیر اساسی مصرف کند .
آمینواسیدهای موجود در غذا که به عنوان منبع نیتروژنه برای سنتز دیگر آمینواسیدها استفاده می شوند ، مراحلی را می پیمایند که به آن انتقال آمین می گویند و در این جریان ، گروه آمین به جسم دیگری که غالبا از مشتقات کربوهیدرات است ، انتقال می یابد تا دیگر آمینواسیدهای مورد نیاز تشکیل شوند .
چون بدن باید این نیتروژن را از غذا بدست آورد ، در این مرحله نیتروژن غیر ضروری ، یک ماده ضروری رژیم غذایی محسوب می شود .