فیبر غذائی که عمدتاً در میوه ها ، سبزی جات ، حبوبات وگیاهان وجود دارد و
دارای توانائی پیشگیری و بهبود یبوست است . همچنین فواید دیگر فیبر برای
سلامتی شامل کاهش احتمال ابتلا به چندین بیماری از جمله دیابت و بیماریهای
قلبی می باشد .
میزان نیاز روزانه به فیبر غذائی چه مقدار می باشد ؟ آکادمی ملی مؤسسه
علوم پزشکی آمریکا میزان نیاز روزانه جهت ، بالغین را به شرح زیر توصیه می کند .
· ۳۸ گرم برای مردان و ۲۵ گرم برای زنان زیر ۵۰ سال
· ۳۰ گرم برای مردان و ۲۱ گرم برای زنان ۵۰ سال به بالا
* فیبر چیست ؟
فیبرکه بعنوان مواد سخت و حجیم شناخته شده شامل همه قسمت های
غذاهای گیاهی است که بدن شما نمی تواند آنرا هضم و جذب کند . فیبر به دو
دسته تقسیم می شود آنهائی که در آب حل نمی شوند یا فیبر نامحلول و آنهائی
که در آب حل می شوند یا فیبرهای محلول .
فیبر محلول : این نوع فیبر زمانی که در آب حل می شود باعث ساخته شدن یک
ماده ژل مانند می شود . همچنین این ماده می تواند به کاهش سطح کلسترول و
قند خون کمک کند . مقدار زیادی از این نوع فیبر در جو ، سبزیجات ، سیب ،
مرکبات ، هویج و اسفرزه وجود دارد میزان انواع فیبر در غذاهای گیاهی
متفاوت می باشد و برای حداکثر استفاده جهت سلامتی مصرف انواع مختلف
غذاهای غنی از فیبر توصیه می شود .