گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

۷ توصیه غذایی برای سلامت دندان ها

چای سبز

برخی از مواد غذایی تاثیر بدی روی دندان‌ ها می ‌گذارند و برخی دیگر نه تنها مضر نیستند، بلکه به بهبود و حفظ سلامت دندان‌ ها، کمک شایانی می ‌کنند که در اینجا به 7 مورد از آن‌ ها می‌ پردازیم:

1- چای سبز

چای سبز حاوی پلی‌فنل‌ " یک آنتی‌اکسیدان گیاهی " است که از آسیب دندان‌ ها و ایجاد حفره‌ دهانی و بیماری ‌های لثه ‌ای پیشگیری می ‌کند.

چای سبز برای رفع بوی بد دهان نیز موثر است و از رشد باکتری‌ هایی که باعث ایجاد این بوی بد می‌ شوند جلوگیری می کند.

چای سبز، همچنین دارای مقداری فلوراید است که مانع خراب شدن مینای دندان می شود.

شیر

2-  شیر و ماست

شیر و ماست بدون مواد شیرین کننده، برای دندان مفید است. آن‌ ها دارای اسیدیته ی پایینی هستند، بدین معنا که از تخریب تدریجی دندان که پوسیدگی نام دارد، پیشگیری می ‌کنند.

شیر، منبع غنی از کلسیم است که حافظ سلامتی دندان است و همان طور که می ‌دانیم، جزء اصلی و مهم دندان و استخوان است.

 

پنیر

 

3- پنیر

پنیر با کربوهیدرات پایین ،کلسیم و فسفات بالا، فواید بسیاری برای دندان دارد. این ماده غذایی، PH دهان را متعادل می ‌کند و به حفظ و بازسازی مینای دندان کمک می ‌کند و با تولید بزاق، باکتری ای که باعث ایجاد حفره دندانی و بیماری لثه می شود را از بین می ‌برد.

 

 

آب پرتقال

4- میوه‌جات

میوه‌های مختلف مانند سیب، توت ‌فرنگی‌ ، مرکبات و به خصوص کیوی، حاوی مقادیر فراوانی ویتامین C هستند.

این ویتامین به منزله سیمانی است که دیواره سلول‌ ها را محکم نگه می‌ دارد و برای سلامتی بافت لثه از اهمیت خاصی برخوردار است و اگر بدن تان به حد کافی این ویتامین را دریافت نکند، طبق نظر محققان، شبکه کلاژن در لثه‌ های تان از هم فرو می ‌پاشد و لثه ‌ها مستعد پذیرش باکتری می ‌شوند که موجب ابتلا به بیماری پریودنتال می‌ گردد.

هویج و سیب رمینی

 

 

5- سبزیجات

کدو حلوایی ، هویج، سیب‌ زمینی و بروکلی مملو از ویتامین A هستند و برای تشکیل مینای دندان وجود این ویتامین بسیار ضروری است علاوه بر این، سبزیجات ترد،  لثه‌ها را تمیز کرده، باعث تحریک آن ‌ها نیز می ‌شوند.

 

 

پیاز حلقه شده

 

6- پیاز

این سبزی، دارای ترکیب ضد باکتری قوی، بنام سولفور( گوگرد) است. طبق نظر محققان، بیشترین خاصیت پیاز، زمانی است که به صورت خام و پوست کنده استفاده شود، البته ممکن است خوشمزه نباشد ولی ضامن سلامتی دندان ‌های شما خواهد بود.

 

 

لیوان آب

 

7- آب

با نوشیدن آب، کمک می‌ نیم تا لثه‌ ها مرطوب بمانند و مواد غذایی که لای دندان ‌ها گیر کرده و تجزیه شده‌ و در نهایت باعث بوی بد دهان گشته‌ اند، شسته شده و از بین بروند.  

 

 

 

 

منبع: http://worldental.org