گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

باقالی از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری و به کنترل فشار خون کمک

به گفته کارشناس موسسه تغذیه سلامت و توسعه، نتایج مطالعات نشان می دهد100 ; گرم باقالی حاوی 26 گرم پروتئین است و علاوه بر پروتئین، کلسیم و پتاسیم این ماده غذایی نیز بالا است. به این ترتیب که در هر 100 گرم از آن 100 میلی گرم کلسیم و 100 میلی گرم پتاسیم وجود دارد و می تواند تا حد زیادی از ابتلا به پوکی استخوان جلوگیری کرده و به کنترل فشار خون بالا کمک کند.  دکتر زیبا کاوه ای در گفت وگو با ایسنا، گفت: باقالی از گروه سبزیجات نشاسته ای است که برخی از افراد آن را در گروه حبوبات جای می دهند و این گیاه به عنوان یکی از منابع فیبر و پروتئین شناخته شده است.  وی افزود: با توجه به محتوای نشاسته ای باقالی، افرادی که به دیابت مبتلا هستند باید از مصرف زیاد آن خودداری کنند. به علاوه کسانی که به بیماری فاویسم (نوعی حساسیت غذایی که به علت نداشتن یک آنزیم خاص در بدن به وجود می آید و ممکن است کشنده باشد) مبتلا هستند باید آن را به صورت خام مصرف کنند.  وی تاکید کرد: باقالی نیز مانند سایر پروتئین های گیاهی، تمام فایل های پروتئین آن کامل نیست و برای جبران اسیدهای آمینه ضروری باید آن را با یکی از مواد غذایی گروه غلات همراه کرد.