گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

باقلا در کاهش چربی های نامطلوب خون موثر است

یک متخصص تغذیه، "باقلا" را یکی از منابع گیاهی سرشار از پروتئین و دارای ارزش سیری بالا عنوان کرد و گفت: به منظور بالا بردن کاربرد "باقلا" در بدن،  این ماده غذایی با یکی از انواع غلات یا مغزها (آجیل) مصرف می شود.
برلیانت بزرگمهر، متخصص تغذیه در گفت وگو با ایسنا، با بیان این که باقلای سبز تازه از خانواده  سبزی ها محسوب می شود که از مقداری انرژی نیز برخوردار است، گفت: باقلای سبز از جمله سبزی هایی است که پروتئین آن نسبت به دیگر سبزی ها بالاتر است و در صورتی که در مصرف آن زیاده روی شود، می تواند سبب چاقی شود.
وی، باقلا را دارای کربوهیدارت و نشاسته عنوان کرد و گفت: بر این اساس باقلا از کالری بالایی برخوردار است. همچنین این ماده غذایی منبع خوبی از ویتامین های گروه ب، ث، دارای پتاسیم بالا و مقداری فسفر و سلولز است.
دکتر بزرگمهر، باقلای خشک را از گروه حبوبات عنوان کرد و گفت: باقلای خشک در مقایسه با باقلای تازه از کالری بالاتری برخوردار است و از نظر پروتئین، کربوهیدرات، پتاسیم و فسفر منبع گیاهی مناسبی است.
وی باقلا را منبع مناسبی از آهن دانست و گفت: فیبر موجود در باقلای خشک بالاتر از باقلای تازه است و در پایین آوردن چربی های نامطلوب خون مفید است.
این متخصص تغذیه افزود: بر این اساس مصرف باقلا به عنوان میان وعده بسیار مفید است و می تواند جانشین موادی مانند چیپس و پفک باشد. این در حالی است که نباید در مصرف آن افراط شود. همچنین بهتر است تا حد امکان همراه با باقلا از نمک استفاده نشود.
مبتلایان به فاویسم حتی از مزارع "باقلا" هم عبور نکنند
بزرگمهر در ادامه، برخی باورها مبنی بر این که مصرف باقلا سبب کم خونی شده و یا در کبد اثر نامطلوب می گذارد را نادرست عنوان کرد و گفت: باقلا ماده غذایی بسیار مفیدی است که تنها در مبتلایان به فاویسم ایجاد حساسیت می کند; چرا که این افراد فاقد آنزیم هضم کننده آن هستند. به این ترتیب مبتلایان به فاویسم حتی از مزارع باقلا هم نباید عبور کنند. در مجموع نباید این موضوع را به کل افراد جامعه تعمیم داد.