گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

سرطان معده با مصرف زیاد ترشی و شور

دکتر مصطفی نوروزی، عضو انجمن تغذیه ایران، نسبت به افزایش خطر ابتلا به سرطان معده در اثر مصرف بی‌رویه ترشی‌ها و شورها هشدار داد.

ترشی و خیار شور

مصطفی نوروزی گفت: «مصرف افراطی ترشی و شور موجب وارد آمدن آسیب‌های جدی به سیستم گوارشی می‌شود.»

وی ادامه داد: «سرطان‌ها تا حدود زیادی قابل پیشگیری هستند و تغذیه سالم یکی از راه‌های پیشگیری از سرطان است.»

عضو انجمن تغذیه ایران اضافه‌ کرد: «در انار ماده ی ضد سرطان پروستات به نام فلاوونویید یا اسیدآلاجیک، و در پرتقال نیز ویتامین C و پلی‌فنول‌های فراوان که عامل ضد سرطان ‌پروستات هستند، وجود دارد.»

نوروزی خاطرنشان کرد: «افزایش مصرف سبزی، میوه و سالاد که در تولید آنها از سموم و فاضلاب استفاده نشده باشد، به دلیل داشتن ویتامین E و C و فلاوونویید، خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.»

وی افزود: «همچنین مصرف کرفس به‌دلیل داشتن لوتئولین و پیاز به علت دارا بودن ماده‌ای حلقوی به‌نام کرسیتین با خاصیت ضد سرطانی، احتمال ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.»

این متخصص تغذیه به ‌شهروندان توصیه ‌کرد تا از نان‌های باگت ساندویچی، لواش و تافتون به علت درصد پایین سبوس، کمتر استفاده کنند و در مقابل، نان پر سبوس مثل سنگک که ضد سرطان روده بزرگ است را بیشتر مصرف نمایند.

دکتر نوروزی در ادامه افزود: «مصرف ماهی دودی و نمک سود شده، خطر ابتلا به سرطان معده را افزایش می‌دهد.»

وی همچنین در ادامه به شهروندان توصیه ‌کرد، به ‌جای ظروف تفلون، پلاستیکی و یک‌بار مصرف، از ظروف شیشه‌ای، استیل و چُدنی استفاده کنند.

عضو انجمن تغذیه ایران در پایان یادآور شد که غذاهای ضد سرطان نیز باید در حد اعتدال مصرف شوند، نه بیش از حد.

منبع : ایرنا