لوبیا دارای انواع سفید، قرمز، چشم بلبلی و چیتی است و تا وقتی که لوبیا، سبز و از گروه سبزیجات به شمار میرود، ولی وقتی غلاف و دانههای آن خشک شود از گروه حبوبات تازه است . به گزارش باشگاه خبرنگاران، لوبیا سرشار از ویتامینهای A، B، C و مواد معدنی آهن، فسفر، کلسیم و پتاسیم است. البته بد نیست بدانید لوبیا خشک فاقد ویتامین C بوده اما از نظر پروتئین و ویتامین E غنیتر است لوبیا سبز طبع خنکی دارد بنابراین از گرمازدگی جلوگیری میکند.
به جهت مدر بودن به دفع سموم بدن کمک کرده و این سبزی ارزشمند به دلیل دارا بودن مقدار زیاد اسیدفولیک و آهن قادر است تا حدودی در رفع کمخونی و پیشگیری از بروز حملات قلبی موثر است .لوبیا سبز به جهت مواد فیبری از افزایش قند و کلسترول بد خون جلوگیری میکند و بواسیر و یبوست را درمان میکند.فشار خون را کاهش میدهد و به دلیل غنی بودن از ویتامینهای گروه B تقویتکننده فوقالعاده سیستم اعصاب به شمار میآید. به طور کلی لوبیا از باقالی بهتر و نفخ آن کمتر بوده ولی از نخود نفاختر است. لوبیا سبز را همه سنین میتوانند بخورند.اما کسانی که معدههای ضعیف دارند یا بچههای کوچک به علت نفاخ بودن باید آن را کمتر مصرف کنند.لوبیا سبز در مقایسه با لوبیا خشک بسیار کالری دارد به طوری که در 100 گرم آن تنها 30 کالری انرژی نهفته است، در حالی که در 100 گرم لوبیا قرمز و سفید خشک 340 کالری و لوبیا چشمبلبلی 130 کالری انرژی نهفته است.