گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

تغییر مغز کودکان با استرس

شاید فکر کنید بچه‌ها، اضطراب‌های کوچک و گذرایی دارند که آنها را زیاد آزار نمیدهد. اما باید بگوییم که این فکر از بیخ و بن غلط است

به گزارش سیمرغ، . متخصصان دانشگاه ویسکانسین آمریکا متوجه شده‌اند که مغز کودکان مضطرب با همسالان غیرمضطربشان متفاوت است و این تفاوتهای مغزی روی توان ذهنی و ادراکی آنها تاثیر میگذارد.

کودکان وقتی تحت استرس شدید و مداوم زندگی میکنند در آزمونهای حافظه‌ای محیطی، کارآیی ضعیفتری دارند. آنها همچنین در انجام تستهای مربوط به حافظه کوتاه مدت نیز بیشتر دچار مشکل می‌شوند. خشونت یا تبعیض در مورد یکی از فرزندان، اختلافات همیشگی اعضای خانواده، فشار برای موفقیت، مشکل در مدرسه و بیماریهای جسمی، میتواند بچه‌های شما را مضطرب کند. اضطرابی که شاید بروز ندهند اما همیشه با آنهاست و با شب ادراری، رفتارهای پرخاشگرانه، رفتارهای وسواسی، مو کندن و ناخن جویدن، افت درسی و... خود را نشان می‌دهد. این کودکان گاهی دچار لکنت زبان می‌شوند، کابوس میبینند و معمولا در ارتباط برقرار کردن با دیگران ناموفق هستند. این مطالعه که در مجله نوروساینس به چاپ رسیده تأییدی بر یافته‌های قبلی در مورد تأثیرات مخرب استرس در زندگی انسان است. در برخی از مطالعات اخیر نشان داده شده است کودکانی که در شرایط پراسترس زندگی میکنند از نظر فرآیندهای سلولی سریعتر پیر میشوند و بنابراین میتوان گفت استرس دوران کودکی عامل کاهش طول عمر است. این یافته حاصل مطالعه روی 61 کودک 9 تا 14 ساله است. متخصصان میگویند: هر چند این تفاوتها در بافت مغزی جزیی و میکروسکوپی هستند اما میتوانند تاثیرات مهمی روی مهارتهای ذهنی کودکان برجای بگذارند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد