بر اساس مطالعات ارائه شده در کنفرانس باروری کلورادوی آمریکا استفاده از رژیمهای غذایی حاوی پروتئین زیاد قدرت باروری زنان را کاهش میدهد. این تحقیقات که بر روی موش انجام شده نشان میدهد رژیم غذایی حاوی 25 درصد پروتئین باعث ایجاد اختلال در الگوبرداری طبیعی ژنتیکی در اوایل دوران جنینی میشود. بر اساس این تحقیق، پزشکان مرکز طب تولید مثل کلورادو مصرف رژیم غذایی حاوی پروتئین بالا را در زنانی که میخواهند باردار شوند توصیه نمیکنند.
یک گروه از پژوهشگران در مدرسه پزشکی دانشگاه واشنگتن نقش تازه ای را برای سوخت و سوز گلوکز یا شکر در بدن پستانداران در ارتباط با خانواده ای از پروتئینها کشف کردهاند که در طول عمر کرمها، مگسها، و مخمرها سهم دارند.
شین ایچیرو ایمایی و همکارانش از دانشگاه واشنگتن در میسوری موشهای آزمایشگاهی خاصی را با روشهای مهندسی ژنتیک تولید کردند که نوعی پروتئین موسوم به سیرت ۱ Sirt1را در سلولهای بتا در پانکراس خود، به میزانی بیش از حد عادی تولید کنند.
این محققان در مقایسه این موشها با موشهای عادی متوجه شدند که موشهای دسته اول مقدار بیشتری انسولین در بدن خود تولید میکنند.
انسولین خود نوعی پروتئین است که میزان مصرف کربوهیدرات را در واکنش به حضور دوز های گلوکز در بدن تنظیم میکند.
بهاعتقاد این محققان که گزارش پژوهش خود را درنشریه علمی"سل متابولیسم" درج کردهاند هرچند پروتئین سیرت ۱احتمالا درطولانیتر کردن عمر پستاندارانی که کالری کمتری مصرف میکنند و به اصطلاح روزه میگیرند سهم دارد، اما از تحقیق اخیر نمیتوان نتیجه قاطعی در این زمینه به دست اورد.
در عوض آنچه که از این پژوهش نتیجه میشود آنست که احتمالا میتوان از پروتئین سیرت ۱در مداوای دیابت نوع ۲استفاده به عمل اورد.
این نوع دیابت یا مرض قند زمانی پدید میاید که بدن در برابر انسولین مقاوم شود و یا زمانی که سلولهای پانکراس مقادیر کمی از آن را تولید کنند.