گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

شباهت شگفت انگیز برخی میوه‌ها به اعضای بدن و خواص آن‌ها

شگفت‌انگیزی که در کنار تشابه ظاهری به بعضی از اعضای بدن، دارای خواصی مرتبط با آنها هستند.

به گزارش باشگاه خبرنگاران ؛ امروزه با پیشرفت علم و تکنولوژی و شیوع انواع بیماری‌ها،‌محققان در پی جایگزینی مواد طبیعی به جای مواد مصنوعی و شیمیایی هستند. مواد طبیعی که نه تنها عوارض مواد شیمیایی را ندارد، بلکه خود علاجی برای خیلی از بیماری‌ها هستند.

از این رو استفاده از میوه‌ها و دانستن خواص دارویی آنها از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. میوه‌های شگفت انگیزی که در کنار تشابه ظاهری به بعضی از اعضای بدن، دارای خواصی مرتبط با آنها هستند. مثلا تشابه ظاهری حبه های انگور به کیسه‌های هوا، قارچ به گوش و گردو به مغز انسان از جمله این عجایب هستند.

اکسیر جوانی

دکتر پیام فرح بخش کارشناس تغذیه در گفتگو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان درخصوص ویژگی‌های میوه‌ی انگور می‌گوید: انگور حاوی رزولاتور است که یک آنتی اکسیدان می باشد و به محافظت از ماده‌ ژنتیکی سلول‌ها کمک می کند یعنی از آسیب رادیکال‌های آزاد شده ناشی از آلودگی هوا و مواد نامناسب تولید شده از سوختن چربی‌ها و فرآیندهای پیری و آسیب مغزی جلوگیری می‌کند.

وی افزود: از خواص انگور بویژه انگور قرمز می‌توان به خاصیت ضد پیری، کاهش میزان کلسترول بد خون LDL و افزایش میزان کلسترول خوب خون HDl ، جلوگیری از تجمع پلاکت‌ها و در واقع لخته شدن نامناسب خون در حملات قلبی، بهبود کبد چرب و کاهش آنزیم‌های کبدی، محافظت از سلول عصبی مغز و ممانعت از ایجاد پلاکت‌های مغز، کاهش مقاومت به انسولین و منظم شدن تغییرات قند خون و عاملی برای بهبود دیابت اشاره کرد.

سلامت پوست خود را تضمین کنید

پیام فرح بخش در خصوص ویژگی‌های گردو عنوان می‌کند : گردو حاوی نوع خاصی از امگا 3 است که اگر چه به پای امگا 3 موجود در منابع دریایی مثل میگو، ماهی و صدف نمی‌رسد اما برای افرادی که به مصرف غذاهای دریایی حساسیت دارند ویا دوست ندارند، گردو جایگزین مناسبی برای غذاهای دریایی است. از اثرات امگا 3 خاصیت ضد التهابی آن است که موجب شادابی پوست، سلامت قلب و عروق، کاهش احتمال بروز سکته‌ی قلبی و مغزی و کاهش فشار خون می‌گردد.

هر گردی گردو نمی‌شود

این متخصص تغذیه در خصوص تاثیر گردو به مغز و حافظه اظهار کرد: گردو به علت وجود امگا 3 جزو چربی‌های مفید محسوب می‌شود که جایگزین چربی‌های مضر در سلول‌های بدن است و موجب کمک به بافت سازی و باز توانی سلول‌ها می‌گردد که سلول‌های مغزی از این قاعده مستثنی نیست بنابراین افرادی که امگا 3 مصرف می‌کنند از حافظه و هوش و توان مغزی ( یادگیری و حل مساله ) بیشتری برخوردار هستند.

معجزه‌ای برای دستگاه گوارش

دکتر پیام فرح بخش در خصوص خواص قارچ می‌گوید: قارچ جزو سبزیجات کم کالری و مواد غذایی آزاد در رژیم غذایی به شمار می‌رود و به علت فیبری که دارد اثرات مطلوبی بر دستگاه گوارش دارد و از سرطان دستگاه گوارش و یبوست جلوگیری کند و عملکرد عمومی دستگاه گوارش را بهبود می‌بخشد. از طرفی چون کالری کم و اثر سیر کنندگی زیادی دارد می‌توان به صورت بخار پز، کباب پز و آب پز به عنوان میان وعده استفاده شود تاهم ویتامین و املاح متعددی جذب بدن شود و هم اثرات مضر و چاق کننده مثل سایر میان وعده‌ها را نخواهد داشت./.