گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

اقدامی موثر برای کاهش خطر ابتلا به دیابت

کارشناسان تغذیه تاکید دارند که رژیم غذایی حاوی چربی اندک خطر ابتلا به بیماری دیابت را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. به گزارش ایسنا، این کارشناسان معتقدند که همین تغییر کوچک در رژیم غذایی روزانه حتی در صورتی که فرد وزن خود را هم کاهش ندهد، می‌تواند تاثیر بسیار مهمی در پیشگیری از دیابت داشته باشد. به گزارش سایت اینترنتی هلت دی نیوز، در یک مطالعه جدید 69 فرد سالم و یا مبتلا به اضافه وزن که هیچ کدام بیماری دیابت نداشتند اما در معرض ابتلا بودند مورد بررسی قرار گرفتند. از این افراد خواسته شد رژیم‌های غذایی را دنبال کنند که به تدریج از مقدار چربی و کربوهیدرات‌ آنها طی هشت هفته کاسته شود. دکتر باربارا گوور، استاد دپارتمان علوم تغذیه دانشگاه آلاباما در این باره گفت: در طول این هشت هفته معلوم شد در گروهی که مقدار چربی مصرفی را در رژیم غذایی خود کاهش داده بودند تحمل گلوکز و حساسیت انسولینی بهبود پیدا کرد و در صورتی که این فاکتور بهبود پیدا کنند در واقع خطر ابتلا به دیابت در فرد کاهش می‌یابد. استاد گوور همچنین افزود: جنبه خاص و منحصر به فرد این مطالعه آن است که این تاثیرات مستقل از کاهش وزن اتفاق می‌افتد. وی تصریح کرد: برای اکثر مردم کم کردن وزن، کار بسیار دشواری است و ویژگی منحصر به فرد این یافته آن است که توجه به کیفیت رژیم غذایی به جای کمیت آن می‌تواند تاثیر کاملا متفاوتی در خطر بروز دیابت نوع دوم داشته باشد.