گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

مسمومیت های غذایی و راههای پیشگیری از آن - (۲)

باکتری های  هوازی  و بی هوازی
انسان  بدون  اکسیژن  قادر به  زندگی  نیست.  بعضی  از باکتریها نیز برای  ادامه  حیات  نیاز به  اکسیژن  دارند که  به  این  نوع  باکتریها، باکتریهای  هوازی  می گویند. اما باکتریهای  دیگری  نیز وجود دارند که  برخلاف  انسان ،نیازمند اکسیژن  نیستند،برای  مثال  ممکن  است  در یک  محیط  بی هوازی  نظیر یک  قوطی  کنسرو و یا در ته  یک  دیگ  غذا در شرایط  مساعد رشد و تکثیر یافته  و سبب  آلودگی  غذا شوند. که به این نوع باکتریها باکتری های  بی هوازی  گویند.
دمای  مناسب  برای  رشد باکتری ها
باکتری هایی  که  در ایجاد مسمومیت  غذایی  نقش  دارند، در دمای  بین (10تا60)  درجه  سانتیگراد می توانند رشد و تکثیر یافته  و سبب  آلوده شدن  ماده  غذایی  شوند. آنها در دمای70 درجه  سانتیگراد بزودی  از بین  می روند، در حالی  که  در دمای37  درجه  سانتیگراد بیشترین  رشد و تکثیر را خواهند داشت.  لذا با سرد شدن  هوا از سرعت  تکثیر آنها کاسته  می شود و در دمای  زیرصفر درجه  سانتیگراد رشد آنها متوقف  می شود، اما از بین  نمی روند، به  همین  علت  باکتری هایی  که  در مواد غذایی  منجمد وجود دارند، می توانند در دمای  مناسب  بار دیگر رشد و تکثیر یافته  و سبب  آلودگی  غذا شوند.به  خاطر داشته  باشید که  در دمای 10تا60 درجه  سانتیگراد نباید مواد غذایی  را به  مدت  طولانی  در محیط  بیرون  از یخچال  نگهداری  کنید. اگرچه  در دمای  نزدیک  به 10   درجه  سانتیگراد ممکن  است  زمان  بیشتری  طول  بکشد تا باکتری ها رشد و تکثیر یابند اما با این  وجود رعایت  این  نکته  می تواند ما را در برابر ابتلا به  مسمومیت های  غذایی  ایمن  کند.