گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند
گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

گروه تربیت بدنی و علوم ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد پرند

مطالب علمی و پژوهشی در زمینه ورزش

معرفی دانشگاه های برتر در اثرگذاری فناورانه و نوآورانه

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) از رتبه بندی دانشگاه های کشور بر اساس میزان اثرگذاری فناورانه و نوآورانه خبر داد و گفت: 30 دانشگاه کشور دارای بیشترین اثرگذاری هستند.

به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر محمدجواد دهقانی با اعلام این خبر گفت: تبدیل علم به ثروت و قدرت با حفظ ارزش های اسلامی اساس سند سیاست های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری را تشکیل می دهد. یکی از ملزومات تحقق این اساس پیوند میان علم، فناوری و نوآوری است که نیازمند تولید علمی است که اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه داشته باشد.

وی گفت: دانشگاه های کشور بر اساس این چهار شاخص رتبه بندی شدند و در این رتبه بندی وزن این چهار شاخص به ترتیب 30، 30، 10 و 30 است.سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اظهار داشت: بخش های تحقیق و توسعه صنایع مختلف در سطح بین المللی همانند دانشگاه ها بخش قابل ملاحظه ای از نتایج پژوهش های خود را در معتبرترین مجلات علمی بین‎المللی نمایه سازی می کنند.

وی افزود: برای محاسبه مقدار این شاخص نمایه تامسون رویترز (ISI) در فاصله سال های 2005 تا 2014 مورد بررسی قرار گرفت که یک فاصله 10 ساله را شامل می شود. تعداد استنادهای صورت گرفته توسط هر یک از این پژوهش ها به کمیت تولید علم دانشگاه های کشور مورد اندازه گیری قرار گرفت که در دنیا آن را تحت عنوان اثرگذاری فنآورانه علم
می شناسند.

دهقانی گفت: برای سنجش اثرگذاری نوآورانه علم میزان بکارگیری علم تولید شده در اختراعات ثبت شده بین المللی یو.اس. پتنت (US patent) شمارش شد. نظام ثبت اختراعات یو.اس. پتنت به همراه نظام اروپا (European patent) و ژاپن (Japanese patent) از مهمترین نظام های بین المللی در این زمینه محسوب می شوند که از مقبولیت جهانی برخوردارند.

وی افزود: بخشی از نتایج پژوهشی که به صورت مقالات پژوهشی در سطح بین المللی منتشر می شوند ماحصل فعالیت های مشترک بین دانشگاه و صنعت هستند. مجلات بین المللی که نتایج این پژوهش ها را منتشر می کنند نشان می دهند که آیا این پژوهش ها نتیجه یک مشارکت درون مرزی هستند یا اینکه یک دانشگاه با جذب یک صنعت برون مرزی به انجام پژوهش پرداخته است.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) یادآور شد: بنابراین در رتبه بندی صورت گرفته هر دو نوع همکاری مورد محاسبه قرار گرفت. باید در نظر داشت که انجام این دسته از پژوهش ها نیازمند وجود بخش های تحقیق و توسعه در بخش صنعت و همچنین قدرت دانشگاه در جذب صنایع است.

وی گفت: بر همین اساس در بین دانشگاه های علوم پزشکی به ترتیب تهران، شهید بهشتی، اصفهان، شیراز، تبریز، مشهد، ایران، مازندران، کرمان و دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله (عج) رتبه های اول تا دهم را کسب کردند.

دهقانی اظهار داشت: در بین دانشگاه های جامع کشور به ترتیب دانشگاه تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشگاه شیراز، دانشگاه فردوسی مشهد، دانشگاه شهید بهشتی، دانشگاه رازی، دانشگاه تبریز، دانشگاه بو علی سینا، دانشگاه اصفهان و دانشگاه مازندران رتبه های اول تا دهم را به خود اختصاص دادند.وی افزود: در بین دانشگاه های صنعتی به ترتیب دانشگاه صنعتی شریف، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، دانشگاه علم و صنعت ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان، دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی، دانشگاه صنعتی مالک اشتر، دانشگاه صنعتی نوشیروانی بابل، دانشگاه صنعت نفت، دانشگاه صنعتی سهند و دانشگاه صنعتی شاهرود بیشترین اثرگذاری فنآورانه و نوآورانه را کسب کردند

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد