سید جواد علوی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: معده خانه تمام بیماریهاست و برای پیشگیری و درمان بیماریها باید ابتدا از معده آغاز کرد.به گفته وی معده مرکز تدارکات کبد است، همچنین کبد به آشپزخانه بدن معروف است که تامین کننده غذای تمام سلولهای بدن است. هر عامل تخریب کننده سلامتی از دهان و معده شروع به فعالیت و رشد میکند.این کارشناس طب سنتی درباره خواص برخی از گیاهان دارویی مقوی معده عنوان کرد: مصطکی مقوی معده و خشبوکننده دهان و تحلیل برنده بادها و دفع کننده سوءهاضمه، آروغ، سکسکه و تحلیل برنده اخلاط غلیظ بلغمی است.
به گفته علوی، زیره سیاه تحلیل برنده بادها و از بین برنده نفخ و اصلاح کننده غذاهای نفاخ است همچنین مانع از صعود بخارات از معده به سمت مغز است و از فساد غذا در معده پیشگیری و درد معده را برطرف میکند.این کارشناس طب سنتی اضافه کرد: زیره سبز مقوی معده و محلل بادها و نفخ، برطرف کننده سکسکه و دل درد ناشی از باد بوده است و رطوبات معده را از بین میبرد، همچنین خواص درمانی زیره سبز در بهبود عملکرد دستگاه گوارش در طب جدید هم به اثبات رسیده است.
علوی با اشاره به اینکه مصرف مویز، کرفس و نعناع برای انواع بیماریهای گوارشی مفید است و ضعف معده را نیز از بین میبرد، بیان داشت: زنجبیل تقویت کننده قوت هاضمه و تحلیل برنده بادهای غلیظ از معده و رودههاست و پاکسازی کننده خلطهای چسبیده به معده و رودههاست و ملین طبع نیز است.وی خاطرنشان کرد: از پرخوری و روی هم خوری غذاها پرهیز کنند و مصرف بیرویه شیرینی و تنقلات به خصوص در کودکان خودداری کنند چرا که مشکلات گوارشی ایجاد میشود